Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie bij klachten aan gewrichten of spieren

Onderzoek – Behandeling – Preventie – Prestatie

Fysiotherapie voor vrijheid in bewegen

Kunnen bewegen geeft vrijheid. Bewegen wordt zelfs gezien als medicijn. De beste manier om een gewricht gezond te houden, is het gewricht actief te bewegen. De actieve beweging zorgt voor voeding en afvoer van afvalstoffen. Helaas kan dit soms verstoord zijn. Bijvoorbeeld door een disbalans tussen de belasting en belastbaarheid. De fysiotherapeut zorgt er voor dat dit weer meer in balans is.

Doel eerste intake

Bij fysiotherapie Jans-Beken vinden wij het belangrijk dat de cliënt:

  • Weet wat de oorzaak is van het probleem / de klacht en dat dit in begrijpelijke taal wordt uitgelegd;
  • Weet wat er met fysiotherapie aan te doen is;
  • Weet wat de cliënt er zelf aan kan doen;
  • Weet hoe lang de te verwachten hersteltijd is.

De behandeling

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren, of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling krijg je vaak thuisoefeningen. Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen we ook gebruikmaken van mobilisatietechnieken, massage of medical taping. Daarbij geven we preventief advies en voorlichting.

Resultaat

Om het behandelresultaat te meten maken wij gebruik van spierkrachtmetingen door middel van dynamometers, gewrichtshoekmetingen, VAS-meting, conditietesten en vragenlijsten.