Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

Specialisatie sport voor fysiotherapie na een blessure

Wij zijn trots op onze specialisatie: sport. Wij behandelen niet alleen de sportblessure, we behandelen ook de vervolg fases preventie en prestatie.  Wij werken volgens de principes van de Rehaboom een geprotocolleerd model, gebaseerd op de 3 pijlers: kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. De Rehaboom biedt een ruime variatie in training, zodat het lichaam geprikkeld blijft en in toenemende mate wordt uitgedaagd, progressieve training dus!

Indicaties sportrevalidatie:

Mogelijke indicaties voor sportrevalidatie zijn het herstel na een spierscheuring, verstuiking, fractuur en/of operatie. Tevens bieden wij algemene trainingsprogramma’s aan om kracht, conditie of snelheid te verbeteren. Preventie van sportblessures valt hier ook onder.

Samenwerking met de trainer

Omdat sporters (vaak) te maken hebben met een trainer, die vanuit een andere invalshoek naar sporthervattingen kijken, is goed overleg belangrijk. Wat een geblesseerde speler wel en vooral niet mag, zijn zaken om volledige sporthervatting snel, verantwoord en zonder terugval te laten verlopen. Indien nodig zullen wij in dit stadium met de trainer of clubverzorger contact opnemen.