Werkwijze en tarieven

 

Werkwijze & Tarieven

Met welke klachten ga je naar de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Niet alleen bij een blessure kan een fysiotherapeut jou helpen. Ook als het gaat om preventieve zorg. Bijvoorbeeld in het geval van hart- & vaatziekten, obesitas, voorkomen van RSI of als het gaat om het opstellen van een verantwoord beweegprogramma of trainingsschema na een rugblessure.

De behandeling

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren, of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling krijg je vaak thuisoefeningen. Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen we ook gebruikmaken van mobilisatietechnieken, massage of medical taping. Daarbij geven we preventief advies en voorlichting. Klik hier voor de behandelingen die wij u kunnen bieden.

Direct Toegankelijk

Binnen onze praktijk kun je terecht, met en zonder verwijzing. De “Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie” (DTF) maakt het mogelijk dat je zonder verwijzing een fysiotherapeut kunt bezoeken. Indien nodig kan in overleg met u contact worden gelegd met uw huisarts of specialist om tot een optimale behandeling van uw klachten te komen.

Vergoeding

Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars met uitzondering van Menzis, Anderzorg en Zorg&Zekerheid. Bent u hier wel verzekerd kunt u nog steeds bij ons terecht voor fysiotherapie maar dient u de factuur zelf in bij uw zorgverzekering die deze dan geheel of gedeeltelijk vergoed.

Uw aanvullende verzekering vergoed een bepaald maximum aantal behandelingen per jaar, afhankelijk van welk aanvullend pakket u heeft. Dit kost u geen eigen risico. Soms wordt fysiotherapie ruimer vergoed door de basisverzekering, dit is alleen het geval bij een “chronische indicatie”, dan gelden andere regels. Een chronische indicatie wordt vaak afgegeven na een operatie (b.v. na een nieuwe heup/knie of na een herniaoperatie), maar ook bij frozen shoulder of botbreuk.

Kinderen onder 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Als het nodig is worden hier bovenop nogmaals 9 behandelingen wederom uit de basisverzekering vergoed. Dit kost u geen eigen risico.

Tarieven

 

Behandeling fysiotherapie € 43,45
Screening & intake en onderzoek € 56,75
Intake en onderzoek na verwijzing € 56,75
toeslag voor behandeling aan huis € 19,25
Niet nagekomen afspraak (voor eigen kosten) € 21,70
Verstrekte verband- en hulpmiddelen vanaf         € 7,50